Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Γιορτάστηκε και φέτος στην Αρναία η πανήγυρη της Αγίας Παρασκευής (φωτο –βίντεο)

Πλήθος πιστών έφτασαν και φέτος στην πόλη 


της Αρναίας όπου κάθε χρόνο στις 26 Ιουλίου 


πραγματοποιείται το πανηγύρι της Αγία 


Παρασκευής. 


Η Αγία Παρασκευή
γεννήθηκε στην Ρώμη το 117μ.Χ. Όταν ήταν σε ηλικία είκοσι ετών οι γονείς της πέθαναν. Τότε η Αγία έδωσε την 
περιουσία της στους φτωχούς, στην εκκλησία και σε ένα ίδρυμα, στο οποίο έμεναν χριστιανές κοπέλες που είχαν αφιερωθεί στον Ιησού Χριστό. Εκεί έμεινε για λίγα χρόνια η Αγία Παρασκευή, βοηθώντας στην διάδοση της χριστιανικής πίστης, όπως έκαναν και οι υπόλοιπες συγκάτοικοι της. Η χάρη να θεραπεύσει τα μάτια, δόθηκε από τον Θεό στην Αγία Παρασκευή και γι’ αυτό τα περισσότερα θαύματα τα της, έχουν σχέση με τα μάτια των χριστιανών που ζητούν την βοήθεια της, τότε αλλά και μέχρι τις μέρες μας. 


Οι επισκέπτες που βρέθηκαν στην Αρναία παρακολούθησαν μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον για μία εβδομάδα πριν τις 26 Ιουλίου με αποκορύφωμα την μεγάλη πανήγυρη που διαρκεί δύο ημέρες και δύο νύχτες με παραδοσιακά μουσικά όργανα (ζουρνάδες) που ανεβάζουν το κέφι στα ύψη, σε κάθε γωνιά της πόλης, και κρατούν κυριολεκτικά στο πόδι όλο τον κόσμο, αφήνοντας στον επισκέπτη τις καλλίτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις
Τις καλλίτερες εντυπώσεις για τους επισκέπτες και όλους τους κατοίκους, απέσπασε το κουρμπάνι που μοιράστηκε άφθονα σε όλους τους παρευρισκόμενους, του οποίου η προετοιμασία διαρκή όλο το βράδυ 
Η διανομή του κρέατος, μαζί με άρτο, προσδίδει στο κουρμπάνι χαρακτήρα θρησκευτικού γεύματος, ανάλογου με τις «αγάπες» των πρώτων χριστιανικών χρόνων.
Συγχαρητήρια αξίζουν στην εκκλησιαστική επιτροπή στον Δήμαρχο κ, Χρίστο  Πάχτα σε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, τον Απόλλων Αρναίας και το Διοικητικό Συμβούλιο, και σε όσους δούλεψαν  για να μας κάνουν πιο ξεχωριστές αυτές τις ημέρες .

Ευχόμαστε και του χρόνου να είμαστε όλοι εκεί 
Ρεπορτάζ του ΕΡΓΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ



 Δείτε στη συνέχεια φωτογραφίες απο την πανήγυρη εδώ
 

















































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου