Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Γιορτάστηκε και φέτος στην Αρναία με κάθε λαμπρότητα η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 (φωτο - βίντεο)



   
Γιορτάστηκε και φέτος στην Αρναία με κάθε λαμπρότητα η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940. Η ημέρα ξεκίνησε στις 7 το πρωί  με το ¨Εωθινό¨. Η Φιλαρμονική περιδιαβαίνοντας  τους κεντρικούς δρόμους της Αρναίας παιάνισε Εθνικά εμβατήρια.

   Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη μας κ. Θεοκλήτου, παρουσία των Αρχών της πόλης, των μαθητών και πλήθους Λαού. Μετά το τέλος της Δοξολογίας το σκηνικό μεταφέρθηκε στο χώρο του μνημείου των πεσόντων στο Δημοτικό Σχολείο, όπου τελέστηκε η επιμνημόσυνος δέηση και η κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των ένδοξων νεκρών μας. Ακολούθησε μεγαλοπρεπής παρέλαση των μαθητών όλων των σχολικών μονάδων της Αρναίας, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής μας, που απέσπασαν το ζεστό χειροκρότημα των συμπολιτών μας.

Γιορτάσαμε για μια ακόμη φορά την 28η του Οκτώβρη, την επέτειο του θρυλικού ΟΧΙ που αντέταξε ο λαός μας στη φασιστική πρόκληση. Θυμηθήκαμε  σήμερα όσους έδωσαν τη ζωή τους για τη λευτεριά της πατρίδας. Θυμηθήκαμε όλους τους πατριώτες που χάρισαν στον κόσμο την πρώτη αντιφασιστική νίκη. Τιμήσαμε τους νεκρούς μας. Τιμήσαμε κι όσους αγωνιστές βρίσκονται ακόμα σήμερα ανάμεσά μας κι ορκιζόμαστε ότι θα ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους αν χρειαστεί στις σημερινές κρίσιμες για τη χώρα μας ώρες.

Επιμέλεια-φωτο: Στέλιος Ρήγας



Δείτε στη συνέχεια βίντεο από το ¨Εωθινό¨, την Δοξολογία και την μαθητική παρέλαση.




1

Δείτε φωτογραφίες απο τον εορτασμό ΕΔΩ































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου