Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο μαγευτικό Άλσος της Αγίας Παρασκευής Αρναίας το ¨Arnea Kouzina Traditional¨



Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το τριήμερο 11 έως 13 Οκτωβρίου στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής Αρναίας το Arnea Kouzina Traditional.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε μαθήματα μαγειρικής,  μαθήματα παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής, παρουσιάσεις και προσφορά τοπικών προϊόντων, βόλτες με άλογα στο κατάφυτο άλσος και οινογευσίες. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν  χορωδίες και τοπικά χορευτικά συγκροτήματα, μουσικά σχήματα και  πραγματοποιήθηκαν παιδικοί διαγωνισμοί ζωγραφικής, ποδηλατικοί αγώνες για παιδιά, ελληνικά γλέντια, διαγωνισμοί και επιδείξεις μεθόδων παραδοσιακής μαγειρικής. Όλα μέσα σε ένα τριήμερο πανηγύρι δημιουργίας και επικοινωνίας.

Το προωθητικό ταξίδι του Mount Athos Area Kouzina στις αγορές του κόσμου αλλά και η δημιουργία Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής οδήγησαν δεκάδες τοπικούς παραγωγούς – μέλη του, στο μαγευτικό Άλσος της Αγίας Παρασκευής, όπου παρουσίασαν στο κοινό προϊόντα, γεύσεις, πιάτα και γαστρονομικές δημιουργίες, σε συνεργασία με τη chef Ντίνα Νικολάου, η οποία υπογράφει και τα menu του promo tour της διοργάνωσης.

Ο θεσμός των τριήμερων παρουσιάσεων με το γενικό τίτλο Kouzina Traditional  πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου στους οικισμούς της περιοχής, έχοντας ως στόχο την προώθηση της τοπικής παραγωγής και τη δημιουργία δίαυλου επικοινωνίας μεταξύ της τουριστικής και της γαστρονομικής δραστηριότητας.

Κατά τη διάρκεια του Arnea Kouzina Traditional, το οποίο άνοιξε την αυλαία των παρουσιάσεων, κινηματογραφήθηκαν εκπομπές μαγειρικής για την ελληνική αγορά, ενώ διάσημη γαστρονομική έκδοση της Βρετανίας προέβει σε φωτογράφιση μαγειρικών και ζαχαροπλαστικών τεχνικών.


1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και καλή επιτυχία στους παραγωγούς,εμπόρους και επαγγελματίες της προώθησης όλων αυτών των ωραίων κινήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή