Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Χειροτονία, ως Διακόνου και Πρεσβυτέρου του συμπατριώτη μας Στέφανου Γιάνναρου



    Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λάρισας, στις 21 Απριλίου 2013 θα χειροτονηθεί  ως διάκονος ο συμπατριώτης μας Στέφανος Γιάνναρος, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λάρισας και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο. Θα ακολουθήσει την 10η Μαΐου  2013 η χειροτονία του ως Πρεσβύτερος στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής της ίδιας  πόλης.
   Ο Στέφανος μας έστειλε πρόσκληση με την παράκληση να ενημερώσουμε τα μέλη της Εταιρείας μας, αλλά και τους κατοίκους της Αρναίας.
   Την ημέρα εκείνη της χειροτονίας ως διακόνου, θα υπάρχει λεωφορείο από την Αρναία για την μεταφορά όσων επιθυμούν να παρευρεθούν. Ώρα αναχώρησης 6:00 το πρωί με τιμή συμμετοχής τα 15 ευρώ. Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 2372022938.


Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Οι ¨ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ¨ υπενθυμίζουν στους αναγνώστες τους. Ξημερώματα Σαββάτου 30 Μαρτίου, προς Κυριακή γυρίζουμε τους δείκτες των ρολογιών μας μία ώρα μπροστά



Μία ώρα μπροστά θα μετακινηθούν οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαρτίου, καθώς τίθεται σε εφαρμογή η θερινή ώρα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στις 3:00 το πρωί της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή να δείχνουν 4:00...
Το καλό είναι ότι έτσι η μέρα θα μεγαλώσει αλλά… θα έχουμε μείον μία ώρα ύπνου ή ξενυχτιού.
Το μέτρο θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (27/10/2013).



Η θερινή ώρα στον κόσμο


Με γαλάζιο χρώμα οι χώρες και περιοχές που ακολουθούν το σύστημα της θερινής ώρας, με πορτοκαλί αυτές που το ακολουθούσαν παλιότερα αλλά δεν το εφαρμόζουν πλέον και με κόκκινο αυτές που δεν το ακολούθησαν ποτέ.



Ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητα Αρναίας, για την υποβάθμιση και κατάργηση του υποκαταστήματος ΙΚΑ- ΤΕΑΜ



ΨΗΦΙΣΜΑ

ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΝΑΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Στην Αρναία σήμερα,24 Μαρτίου 2013, και στην αίθουσα «Μητροπολίτης Σωκράτης» του Δημοτικού Καταστήματος  Αρναίας συγκεντρώθηκαν οι κάτοικοι της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας του Δήμου Αριστοτέλη με σκοπό να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία και αντίδραση τους στην ήδη αποφασισθείσα υποβάθμιση και (τελικά) κατάργηση του υποκαταστήματος ΙΚΑ –ΤΕΑΜ της Αρναίας.

Με τη με αριθμό πρωτ. Υ10/530-15.03.2013  απόφαση του Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου αποφασίστηκε η σύσταση Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης στην Αρναία , μη αυτοτελές γραφείο του τοπικού υποκαταστήματος ΙΚΑ ΕΤΑΜ Πολύγυρου. Ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του ανωτέρω γραφείου καθορίστηκε η 03.04.2013.

Στην πράξη η σύσταση του Γραφείου αυτού, ισοδυναμεί με την κατάργηση των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ  στην Αρναία, όπως την γνωρίσαμε τα τελευταία 50 χρόνια.

Η αναλυτική αναφορά των εργασιών που θα επιτελεί το εν λόγω Γραφείο δεν καθησυχάζει κανένα, μιας και, κατόπιν διεξοδικής επαφής με παράγοντες του ΙΚΑ, έγινε σαφές ότι εξ αιτίας της έλλειψής κατάρτισης, μηχανοργάνωσης και συντονισμού με τις υπηρεσίες του Πολύγυρου,  σχεδόν καμία από τις αναφερόμενες στην απόφαση αυτή εργασίες δεν θα είναι εφικτό να διεκπεραιωθεί στο κατάστημα του ΙΚΑ Αρναίας. Αποτέλεσμα αυτού θα είναι να απαιτείται μετακίνηση των κατοίκων στο πιο κοντινό υποκατάστημα, στον Πολύγυρο σε απόσταση δηλ. 45km.

Αποτέλεσμα των ανωτέρω είναι το 85% του τοπικού πληθυσμού να υποχρεώνεται σε καθημερινή του μετακίνηση για την εξυπηρέτηση του

Η περιοχή μας είναι ορεινή και το οδικό δίκτυο δύσβατο και επικίνδυνο. Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται σοβαρά, κατά τη μισή διάρκεια του έτους, λόγω του δριμύ χειμώνα που ενσκήπτει στην περιοχή μας

Το περίεργο είναι ότι βαίνει προς κατάργηση το υποκατάστημα του ΙΚΑ Αρναίας , τη στιγμή που η Κυβέρνηση έχει ανακοινώσει τη στήριξη της σε μία από τις μεγαλύτερες, αυτή την περίοδο ,επενδύσεις που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα, αυτή της μεταλλουργίας χρυσού, από την οποία θα προκύψουν 5.000 άμεσες  και έμμεσες νέες θέσεις εργασίας, οι περισσότερες με αναφορά στο ΙΚΑ. ΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ; ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΙΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΑ; Από πού θα εξυπηρετηθούν αυτοί οι εργαζόμενοι; Σε τι αλήθεια κίνδυνο τίθεται η ανάπτυξη τόσο των μεταλλείων όσο και της τουριστικής οικονομίας;

Η πρόταση βάζει σε περιπέτεια μια ολόκληρη περιοχή και πλήττει την κοινωνική συνοχή

Η εγκληματική αυτή απόφαση δημιουργεί στρέβλωση στην ανάπτυξη αποδυναμώνοντας τους αδυνάτους οδηγώντας στην αφαίμαξη της ενδοχώρας και δεν απαντά στη ζητούμενη σχέση κόστους -οφέλους

Η Αρναία μετά τη μη επιλογή της ως έδρα του νέου Δήμου «Αριστοτέλη», μετά την κατάργηση της Δ.Ο.Υ Αρναίας και τη μεταφορά της στον Πολύγυρο, ετοιμάζεται να δεχτεί ένα νέο χτύπημα με την κατάργηση του ΙΚΑ.

Ο Τόπος μας δεν αντέχει άλλο χτύπημα που οδηγεί στην οικονομική και διοικητική του εξαθλίωση

Η Αρναία μαραζώνει καθημερινά και η Διοίκηση, με τις αποφάσεις της, δεν της επιτρέπει να ελπίζει σε ευοίωνο μέλλον

Η κατάργηση των διοικητικών και, προσεχώς, και των υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ οδηγούν σε πλήρη απαξίωση τη ζωή όσων επέλεξαν την Ελληνική Ύπαιθρο για να ζήσουν

Εμείς είμαστε εφήμεροι. Ο τόπος όμως θα είναι εκεί και θα υποφέρει.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΩΝ

Τι γίνεται σήμερα; Πήρε η Ιστορία τον κατήφορο; Και ο τόπος θα περιμένει την απάντηση στο ΠΩΣ και στο ΓΙΑΤΙ

Η Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων αποφασίζει και ψηφίζει

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ για την επιχειρούμενη κατάργηση των υπηρεσιών του ΙΚΑ Αρναίας και τη μεταφορά τους στον Πολύγυρο

ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ  συντονισμένα σε οποιαδήποτε νομική και υλική ενέργεια της Διοίκησης κατατείνει στην απομάκρυνση του ΙΚΑ

ΘΑ ΠΡΟΒΕΙ  σε δυναμικές κινητοποιήσεις για να προστατέψει το δίκαιο και το συμφέρον αυτού του Ιστορικού τόπου

ΚΑΛΕΙ  όλους τους συνδημότες μας σε συσστράτευση για την αποφυγή αρνητικών εξελίξεων

ΚΑΛΕΙ όλους τους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες του Νομού Χαλκιδικής να ενεργήσουν το κάθε τι για την αποφυγή μη αναστρέψιμων καταστάσεων

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ «ΑΡΝΑΙΑ».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ:

Γραφείο Πρωθυπουργού

Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Υπουργό Υγείας

Διοικητή ΙΚΑ

Δήμαρχο Αριστοτέλη

Περιφερειάρχη ΠΚΜ

Βουλευτές Νομού Χαλκιδικής

Σε όλα τα ΜΜ

Δείτε στη συνέχεια φωτορεπορτάζ >>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ο Απόλλωνας Κυπελλούχος ποδοσφαίρου Χαλκιδικής 2013



Θριαμβευτής και Κυπελλούχος αναδείχθηκε ο ιστορικός Απόλλωνας της Αρναίας στον 37ο τελικό της Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής για τη σεζόν 2012-2013. Η ομάδα μας νίκησε με σκορ 2-0 την αντίστοιχη του Στρατωνίου και σήκωσε επάξια το βαρύτιμο τρόπαιο, για τρίτη φορά στην ιστορία του. Αξιοσημείωτη είναι η τρίτη συνεχόμενη παρουσία της ομάδας μας σε τελικό Κυπέλλου. Ο Απόλλωνας είχε την συμπαράσταση εκατοντάδων φιλάθλων μας, που με την παρουσία τους βοήθησαν  τους  παίκτες και τους ώθησαν στη νίκη. Το Κύπελλο και τα μετάλλια στους συμμετέχοντες στον Τελικό απένειμε ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας. Ο Δήμος είχε την τιμητική του γιατί και οι δύο φιναλίστ ήταν ομάδες από τα Διοικητικά του όρια. Κατά την  επιστροφή του Απόλλωνα στην Αρναία έγινε και μίνι γιορτή πανηγυρισμού σε καφέ της κωμόπολης μας.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις φάσεις, τα γκολ και την απονομή του Τελικού

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ, από φωτογραφίες του συνεργάτη μας σε αθλητικά θέματα, Μανόλη Ρήγα >>>>>>>>>>>>>>>>>>

H ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΡΝΑΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ



Με τη με αριθμό πρωτ. Υ10/530-15.03.2013  απόφαση του Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου αποφασίστηκε η σύσταση Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης στην Αρναία, μη αυτοτελές γραφείο του τοπικού υποκαταστήματος ΙΚΑ ΕΤΑΜ Πολύγυρου. Ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του ανωτέρω γραφείου καθορίστηκε η 03.04.2013.

Στην πράξη η σύσταση του Γραφείου αυτού, ισοδυναμεί με την κατάργηση των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ  στην Αρναία, όπως την γνωρίσαμε τα τελευταία 50 χρόνια.

Η αναλυτική αναφορά (σε σχετική απόφαση του Διοικητή του ΙΚΑ) των εργασιών που θα επιτελεί το εν λόγω Γραφείο δεν καθησυχάζει κανένα, μιας και, κατόπιν διεξοδικής επαφής με παράγοντες του ΙΚΑ, έγινε σαφές ότι εξ αιτίας της έλλειψής κατάρτισης, μηχανοργάνωσης και συντονισμού με τις υπηρεσίες του Πολύγυρου, σχεδόν καμία από τις αναφερόμενες στην απόφαση αυτή εργασίες δεν θα είναι εφικτό να διεκπεραιωθεί στο κατάστημα του ΙΚΑ Αρναίας. Αποτέλεσμα αυτού θα είναι να απαιτείται μετακίνηση των κατοίκων στο πιο κοντινό υποκατάστημα , στον Πολύγυρο σε απόσταση δηλ. 45km.

Η περιοχή μας είναι ορεινή και το οδικό δίκτυο δύσβατο και επικίνδυνο. Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται σοβαρά, κατά τη μισή διάρκεια του έτους, λόγω του δριμύ χειμώνα που ενσκήπτει στην περιοχή μας

Η Αρναία μετά τη μη επιλογή της ως έδρα του νέου Δήμου «Αριστοτέλη», και τη συνακόλουθη μεταφορά υπηρεσιών του πρώην Δήμου Αρναίας, μετά την κατάργηση της Δ.Ο.Υ Αρναίας και τη μεταφορά της στον Πολύγυρο, ετοιμάζεται να δεχτεί ένα νέο χτύπημα με την κατάργηση του ΙΚΑ.

Ο Τόπος μας δεν αντέχει άλλο χτύπημα που οδηγεί στην οικονομική και διοικητική του εξαθλίωση.

Η Αρναία μαραζώνει καθημερινά και η Διοίκηση, με τις αποφάσεις της, δεν της επιτρέπει να ελπίζει σε ευοίωνο μέλλον.

Η κατάργηση των διοικητικών και, προσεχώς, και των υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ οδηγούν σε πλήρη απαξίωση τη ζωή όσων επέλεξαν την Ελληνική Ύπαιθρο για να ζήσουν.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για την επιχειρούμενη κατάργηση των υπηρεσιών του ΙΚΑ Αρναίας και τη μεταφορά τους στον Πολύγυρο.

ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ συντονισμένα σε οποιαδήποτε νομική και υλική ενέργεια της Διοίκησης κατατείνει στην απομάκρυνση του ΙΚΑ.

ΘΑ ΠΡΟΒΟΥΜΕ  σε δυναμικές κινητοποιήσεις για να προστατέψουμε το δίκαιο και το συμφέρον αυτού του Ιστορικού τόπου.

ΚΑΛΟΥΜΕ  όλους τους συνδημότες μας σε συστράτευση για την αποφυγή αρνητικών εξελίξεων.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες του Νομού Χαλκιδικής να ενεργήσουν το κάθε τι για την αποφυγή μη αναστρέψιμων καταστάσεων.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ «ΑΡΝΑΙΑ».

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Η διπλή εορτή, της επανάστασης του Ελληνισμού του 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην πόλη της Αρναίας



Γιορτάστηκαν και φέτος στην Αρναία με κάθε λαμπρότητα οι εορτασμοί της επανάστασης του Ελληνισμού του 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Η ημέρα ξεκίνησε με την Θεία Λειτουργία και την Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη μας κ. Θεοκλήτου, παρουσία των Αρχών της πόλης και πλήθους Λαού. Στη συνέχεια τελέστηκε η επιμνημόσυνος δέηση στο μνημείο των πεσόντων στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου και η κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των ένδοξων νεκρών μας. Ακολούθησε λαμπρή παρέλαση των μαθητών όλων των σχολικών μονάδων της Αρναίας, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής μας, που απέσπασαν το ζεστό χειροκρότημα των συμπολιτών μας.

Δείτε στη συνέχεια βίντεο από την Δοξολογία και την μαθητική παρέλαση και πλούσιο φωτορεπορτάζ από την σημερινή εορταστική ημέρα >>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Απόλλων Αρναίας – Ιερισσός 57-49 (για τα Play-offs του πρωταθλήματος Μπάσκετ Χαλκιδικής)




   Μεγάλη νίκη πέτυχε η ανδρική ομάδα μπάσκετ του Απόλλωνα της Αρναίας την Κυριακή 24 Μαρτίου στο κλειστό μας γυμναστήριο. Νίκησε με σκορ 57- 49 την ομάδα της Ιερισσού και πήρε το προβάδισμα στις νίκες με 2-1 (για τα Play-offs του πρωταθλήματος Μπάσκετ Χαλκιδικής). Αναζητά ακόμη μία στα επόμενα παιχνίδια της σειράς, για να προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό του πρωταθλήματος Χαλκιδικής. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Ν. Τρίγλιας, έχοντας μάλιστα το αβαντάζ των δύο νικών στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος (πρωταθλήτρια η ομάδα που συμπληρώνει τρείς νίκες). Ο Απόλλωνας καθοδηγούμενος από τον κόουτς Χρήστο Πραβήτα έκανε καλή εμφάνιση και όλοι οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.  Οι κερκίδες του γηπέδου  ήταν κατάμεστες από τους φιλάθλους μας (όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί), οδηγώντας την ομάδα μας στον θρίαμβο.  Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της Ιερισσού και αν χρειαστεί, η σειρά θα κλείσει στο κλειστό της Αρναίας.
Δείτε στη συνέχεια σε βίντεο ολόκληρο τον αγώνα >>>>>>>>>>>>>>>>