Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Με μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της διπλής εορτής για την Αρναία. Των Αγίων Αναργύρων και της Απελευθέρωσης



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου μας Μητροπολίτη κ. Θεοκλήτου, παρουσία πλήθους πιστών, εορτάστηκε και φέτος η μνήμη των Αγίων Αναργύρων στον



ομώνυμο Ιερό Ναό της Αρναίας, παράλληλα με τον εορτασμό για την συμπλήρωση 102 χρόνων από την Απελευθέρωσή της περιοχής από τον Τουρκικό ζυγό.

Εκατοντάδες πιστών βρέθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 31 Οκτωβρίου στο Ναό για να παρακολουθήσουν με ευλάβεια τον Εσπερινό. Ανήμερα της εορτής των Αγίων 1η Νοεμβρίου, τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία,

και ακολούθησε η περιφορά της Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της γραφικής κωμόπολής μας, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής.

Μετά την περιφορά πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου της Απελευθέρωσης. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Αριστοτέλη  Ιωάννη Μίχο, τον Βουλευτή Χαλκιδικής Εύθυμη Καρανάσιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιώργου Ιωάννη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Χαλκιδικής, τον Υποδιευθυντή της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Νομού, από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων της Αρναίας καθώς και από τους συλλόγους.



Στη συνέχεια έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δημαρχείου Αρναίας, ομιλία από τον φιλόλογο Δημήτριο Κύρου σχετικά με το ιστορικό της Απελευθέρωσης.



Ο εορτασμός έκλεισε με την βράβευση των εισαχθέντων μαθητών των Λυκείων της Αρναίας, στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.



Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Ιωάννης Μίχος, ο Βουλευτής Χαλκιδικής Ευθύμης Καρανάσιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιώργου Ιωάννης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Χαλκιδικής Στέλιος Βαλιάνος και Κατερίνα Ζωγράφου, οι Αντιδήμαρχοι Αριστοτέλη Αργύριος Τσακνής και Χαράλαμπος Λαζαρίδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας Γεώργιος Διαμαντούδης, η Πρόεδρος του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου Παναγιωτοπόυλου Ελένη, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης ΑΞΤΑΔΑ Ελευθέριος Βαλσαμής, ο Δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος, ο τέως Βουλευτής Γεώργιος Βαγιωνάς, ο τέως Δήμαρχος Αστέριος Καραστέργιος, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.



Επιμέλεια: Στέλιος Ρήγας
 Δείτε φωτογραφίες απο τις εκδηλώσεις ΕΔΩ




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου