Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Η περιφορά του Επιτάφιου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Στεφάνου της Αρναίας

Με ιδιαίτερη κατάνυξη έγινε η περιφορά του Επιτάφιου του  Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Στεφάνου της Αρναίας το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής.
Τα Εγκώμια του Επιτάφιου Θρήνου της Μεγάλης Παρασκευής έψαλαν μαζί με τους κληρικούς και τους πιστούς, όπως κάθε χρόνο και τα μέλη της μικτής Χορωδία Αρναίας.
Την ακολουθία του Ιερού Επιταφίου παρακολούθησαν μέσα σε ένα κατάμεστο από ευσεβείς Χριστιανούς Ναό και υπό τις ευλογίες του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη μας  κ. Θεοκλήτου, ο Βουλευτής Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιωνάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργου, ο Δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος, ο Αντιδήμαρχος Αριστοτέλη Χαράλαμπος Λαζαρίδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας Γιώργος Διαμαντούδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Χαλκιδικής Στέλιος Βαλιάνος και Κατερίνα Ζωγράφου, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, τέως Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων της Αρναίας.


Οι δύο Επιτάφιοι, των Αγίων Αναργύρων και του Αγίου Στεφάνου, συναντήθηκαν στην κεντρική πλατεία και με κοινή πομπή συνέχισαν την πορεία τους έως τους ναούς, συνοδευόμενοι από την 45μελή Φιλαρμονική της Αρναίας και πλήθος πιστών.

Επιμέλεια ανάρτησης Στέλιος Ρήγας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου