Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Ημερίδα στην Αρναία με θέμα ¨Ο Αριστοτέλης, συμπατριώτης μας και πανανθρώπινος¨

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρναίας, από τον Δήμο Αριστοτέλη, η ημερίδα στο πλαίσιο του Έτους Αριστοτέλη, όπως ανακηρύχτηκε από την UNESCO με θέμα ¨Ο Αριστοτέλης, συμπατριώτης μας και πανανθρώπινος¨
Στην αρχή υπήρξε προβολή ντοκιμαντέρ για τη διδασκαλία του Αριστοτέλη και στη συνέχεια ακολούθησαν οι εισηγήσεις, της Προέδρου του ΔΙΚΑΜ κας Δήμητρας Σφενδόνη-Μέντζου, του καθηγητή Αστρονομίας ΑΠΘ κου. Σταύρου Αυγολούπη και του Διδάκτορα Αρχαιολογίας κου Κώστα Σισμανίδη. Την  εκδήλωση έκλεισε το χορευτικό τμήμα Αρναίας, με μουσική και χορούς της Μακεδονίας, που απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, ο Βουλευτής Χαλκιδικής Γεώργιος Βαγιωνάς, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Γεώργιος Ζουμπάς, ο Δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος, οι Αντιδήμαρχοι Αριστοτέλη Χαράλαμπος Λαζαρίδης, Ιωάννης Μητροφάνης και Δημήτριος Ψιλιάγκος, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Αρναίας και Παναγίας Γεώργιος Διαμαντούδης και Γεώργιος Κυργιανός, ο Πρόεδρος της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. Ελευθέριος Βαλσαμής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χαλκιδικής Στέλιος Βαλιάνος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας Γεώργιος Χαϊδευτός, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αρναίας Δημήτριος Αλεξανδρής, τέως Δήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές Σχολικών Μονάδων της περιοχής.
Μετά το πέρας της ημερίδας, στο φουαγιέ του θεάτρου υπήρξε μπουφές με εδέσματα και ποτά που πρόσφεραν οι συμπατριώτες μας, βιομηχανία σφολιάτας και κρουασάν "ΑΦΟΙ Γ. ΛΑΛΙΩΤΗ Ο.Ε." και το ¨Οινοποιείο Κλαούντια Παπαγιάννη¨.
Φωτογραφίες – βίντεο: Στέλιος Ρήγας
Η εμφάνιση του χορευτικού





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου