Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Η Αρναία έβαλε τα καλά της, στο πλαίσιο του ΑΡΝΑΙΑ WE PLAY FEST

Η υφαντική τέχνη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της Αρναίας Χαλκιδικής. Ο τόπος γνώρισε μεγάλη οικονομική ακμή στο παρελθόν λόγω της υφαντικής που ήταν η κύρια ασχολία των γυναικών.
Στο πλαίσιο του WE PLAY fest στα μπαλκόνια του παραδοσιακού οικισμού, απλώθηκαν κομμάτια από τα περίφημα υφαντά της εντυπωσιάζοντας τους επισκέπτες της περιοχής.
Παράλληλα, στήθηκαν εργαστήρια με θέμα: «από το κούρεμα των προβάτων στο υφαντό» και όσοι βρέθηκαν στο χώρο του Δημοτικού σχολείου ανακάλυψαν την τέχνη της υφαντικής μέσα από τα συγκεκριμένα βιωματικά εργαστήρια και τις εμπειρίες των υφαντριών.
Το φεστιβάλ
«Το WE PLAY Fest είναι το festival όπου μπορείς να συμμετέχεις, να πάρεις μέρος στην οργάνωση ενός event, να προτείνεις τις ιδέες σου, να παίξεις, να διασκεδάσεις.
Η ομάδα WE PLAY είναι μια κοινότητα όπου όλοι συμμετέχουμε και ενεργούμε με σκοπό να αλλάξουμε το καλοκαίρι μας, να βελτιώσουμε τον τόπο μας» αναφέρουν οι υπεύθυνοι μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης.

Στόχος του είναι να γίνει δίαυλος ιδεών που μπορούν και αξίζουν να διαδοθούν και να οδηγήσει σε δημιουργικές διαδικασίες.
Απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν νέες εμπειρίες, να μοιραστούν τον χρόνο τους, τις ιδέες τους, να παίξουν, να διασκεδάσουν, να αποκτήσουν γνώσεις και φέτος να κάνουν την διαφορά.

Περιλαμβάνει δράσεις και θεματικές ενότητες όπως Κυνήγι θησαυρού, Μελισσοκομία στην Αρναία, διαδραστικό παραμύθι για τους μικρούς φίλους, Brain games και αίθουσες με γρίφους, Εργαστήρι ζαχαροπλαστικής και διαγωνισμό καλύτερης πίτας (blind taste).
Επιμέλεια ανάρτησης Στέλιος Ρήγας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου