Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Με μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της διπλής εορτής για την Αρναία. Των Αγίων Αναργύρων και της Απελευθέρωσης

 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου μας Μητροπολίτου κ. Θεοκλήτου, παρουσία πλήθους πιστών, εορτάστηκε και φέτος η μνήμη των Αγίων Αναργύρων στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Αρναίας, παράλληλα με τον εορτασμό για την συμπλήρωση 104 χρόνων από την Απελευθέρωση της περιοχής από τον Τουρκικό ζυγό.

Εκατοντάδες πιστών βρέθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου στο Ναό για να παρακολουθήσουν με ευλάβεια τον Εσπερινό. Ανήμερα της εορτής των Αγίων 1η Νοεμβρίου, τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, και ακολούθησε η περιφορά της Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της γραφικής κωμόπολής μας, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής.

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου της Απελευθέρωσης και η κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Αριστοτέλη  Γεώργιο Ζουμπά, τον Βουλευτή Χαλκιδικής Γεώργιο Βαγιωνά, την Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θωμαή Βρόντζιου, τον Αστυνομικό Διευθυντή Χαλκιδικής Ταξίαρχο Τζουμαϊλή Θεολόγο, τον Προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αρναίας Δημήτριο Αλεξανδρή, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας Γιώργο Διαμαντούδη, την Περιφερειακή Σύμβουλο Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου για τον  Παγχαλκιδικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, τον Ιωάννη Κέκερη για τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Χαλκιδικής, τον Άγγελο Κατσάγγελο Πρόεδρο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Χαλκιδικής για την Λ.Ε.Δ. και τους Πολεμιστές της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου 1974, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Χαλκιδικής Στυλιανό Βαλιάνο για την Πολιτιστική Εταιρεία Αρναίας, καθώς και από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων της Κωμόπολης. 
Στη συνέχεια ακολούθησε στην αίθουσα ¨Μητροπολίτης Σωκράτης¨ του Δημαρχείου η βράβευση των μαθητών των Λυκείων της Αρναίας που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και η ποδοσφαιρική ομάδα του Ενιαίου Λυκείου Αρναίας, που κατέλαβε την Τρίτη θέση στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα.
Ακολούθησαν τα εγκαίνια της έκθεσης Ζωγραφικής με θέμα: ΑΡΝΑΙΑ ¨Κομμάτι της Ελλάδος¨ από τον Σύλλογο Τεχνών Γαλάτιστας, με τη συμμετοχή 11 καλλιτεχνών.
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν επίσης, ο Δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος, οι Αντιδήμαρχοι Αριστοτέλη Αργύριος Τσακνής, Χαράλαμπος Λαζαρίδης και Ιωάννης Μητροφάνης, οι τέως Δήμαρχοι Αριστοτέλη Ιωάννης Μίχος και Χρήστος Πάχτας, τέως Δήμαρχοι Αρναίας, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.


Επιμέλεια: Στέλιος Ρήγας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου