Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Ημερίδα «Αριστοτέλης ο διαχρονικός επιστήμονας της Μελισσοκομίας»

 Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στην αίθουσα ¨Μητροπολίτης Σωκράτης¨ του Δημαρχείου Αρναίας, η ημερίδα με θέμα «Αριστοτέλης ο διαχρονικός επιστήμονας της Μελισσοκομίας».
Διοργανωτές της εκδήλωσης στα πλαίσια των δράσεων του Έτους Αριστοτέλη, ο Δήμος Αριστοτέλη και ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Β. Χαλκιδικής ¨Ο Χολομών¨.
Στην ημερίδα ομιλητές ήταν ο Ανδρέας Θρασυβόλου, καθηγητής Μελισσοκομίας Α.Π.Θ., ο Βασίλης Λιάκος, ομότιμος καθηγητής Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., ο Γιώργος Μαυροφρύδης, Αρχαιολόγος – Μελισσοκόμος και ο Αλέξανδρος Γκουσιάρης, Μελισσοκόμος, Μαθηματικός.
Παράλληλα παρουσιάστηκε και Έκθεση με θέμα «Η Παραδοσιακή Μελισσοκομία της Χαλκιδικής».
Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιωνάς, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπάς, ο τέως Δήμαρχος Αριστοτέλη Γιάννης Μίχος,  ο Αντιδήμαρχος Αριστοτέλη Χαράλαμπος Λαζαρίδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας Γιώργος Διαμαντούδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κυριάκος Παναγιωτόπουλος, οι  Περιφερειακοί Σύμβουλοι Χαλκιδικής Στυλιανός Βαλιάνος και Κατερίνα Ζωγράφου, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, καθώς και δεκάδες κάτοικοι και μέλη του Μελισσοκομικού Συλλόγου.
Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Θεόκλητο εκπροσώπησε ο Πρωτοσύγκελος  Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μαϊδώνης.
Επιμέλεια ανάρτησης  Στέλιος Ρήγας

Εκδήλωση ενόψει της Παγκόσμιας ημέρας μνήμης θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων

Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 19-11-2016 με μεγάλη επιτυχία, στην αίθουσα ¨Μητροπολίτης Σωκράτης¨ του Δημαρχείου Αρναίας,  δύο ομιλίες σχετικά με την οδήγηση. Η Μαρία Πραβήτα Κοινωνιολόγος Ανθρωπολόγος, αναφέρθηκε  στο θέμα ¨Τροχαίο και Οδηγική Συμπεριφορά¨ και στη συνέχεια ο Δημήτριος Δουΐτσης, Σύμβουλος Απεξάρτησης «ΟΑΣΙΣ»  ενημέρωσε του παρευρισκομένους για το ¨Αλκοόλ και την Οδήγηση¨.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσίαση τους,  ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μαϊδώνης, ο Αντιδήμαρχος Αριστοτέλη Χαράλαμπος Λαζαρίδης, ο τέως Δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Χαλκιδικής Στυλιανός Βαλιάνος και Κατερίνα Ζωγράφου.
Η συνάντηση διοργανώθηκε ενόψει της Παγκόσμιας ημέρας μνήμης θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων και το πρωί της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε στο κλειστό Γυμναστήριο Αρναίας, η 2η Εθελοντική Αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος ¨Αγωνίσου¨ (ΑΚΡΑ), από συνεργείο του κέντρου Αιμοδοσίας ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.
Επιμέλεια ανάρτησης Στέλιος Ρήγας

2η Εθελοντική Αιμοδοσία Τράπεζας Αίματος ¨Αγωνίσου¨

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19-11-2016 με μεγάλη συμμετοχή, ενόψει της Παγκόσμιας ημέρας μνήμης θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων, στο κλειστό Γυμναστήριο Αρναίας, η 2η Εθελοντική Αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος ¨Αγωνίσου¨ (ΑΚΡΑ), από συνεργείο του κέντρου Αιμοδοσίας ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας στην αίθουσα ¨Μητροπολίτης Σωκράτης¨ του Δημαρχείου Αρναίας, έλαβαν χώρα δύο ομιλίες σχετικά με την οδήγηση. Η Μαρία Πραβήτα Κοινωνιολόγος Ανθρωπολόγος, αναφέρθηκε στο θέμα ¨Τροχαίο και Οδηγική Συμπεριφορά¨ και στη συνέχεια ο Δημήτριος Δουΐτσης, Σύμβουλος Απεξάρτησης «ΟΑΣΙΣ»  στο ¨Αλκοόλ και Οδήγηση¨.

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Ημερίδα στην Αρναία με θέμα: ¨Εκκλησία και Παιδεία¨

 Ημερίδα στην Αρναία με θέμα: ¨Εκκλησία και Παιδεία¨
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016 με μεγάλη επιτυχία, στην κατάμεστη αίθουσα ¨Μητροπολίτης Σωκράτης¨ του Δημαρχείου Αρναίας, η ημερίδα που οργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου και η Πρωτοβουλία Γονέων ¨Ελληνορθόδοξη Οικογένεια¨,  με θέμα ¨Εκκλησία και Παιδεία¨
Παρόντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Θεοκλήτου, ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ηρακλής Ρεράκης ανέπτυξε το θέμα ¨Το μάθημα των Θρησκευτικών και το νέο Πρόγραμμα Σπουδών¨. Μετά το πέρας της ομιλίας και των χαιρετισμών, οι διοργανωτές υπέβαλαν ψήφισμα, που εγκρίθηκε ομόφωνα από τους συμμετέχοντες και θα σταλεί προς το Υπουργείο Παιδείας, τις Αρχές και το Λαό.
Στην αρχή της εκδήλωσης έκανε την εμφάνισή της η Χορωδία Νέων Άγιος Χρυσόστομος Θεσσαλονίκης υπό την καθοδήγηση της μαέστρου κας Σοφίας Μπανάτη, που απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού.
Τον Δήμο εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Αριστοτέλη Χαράλαμπος Λαζαρίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γιάννης Δουλάκης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας Γιώργος Διαμαντούδης.
Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε Όρθρος-Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου.
Η Ημερίδα διοργανώθηκε με την ευκαιρία της εορτής του μεγάλου Πατρός της Εκκλησίας, Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου (407 μ.χ.)

Επιμέλεια ανάρτησης Στέλιος Ρήγας

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Τα εγκαίνια της έκθεσης Ζωγραφικής με θέμα: ΑΡΝΑΙΑ ¨Κομμάτι της Ελλάδος¨ από τον Σύλλογο Τεχνών Γαλάτιστας

Πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 104 χρόνων από την απελευθέρωση της Αρναίας από τον Τουρκικό ζυγό, παρουσία του Σεβασμιοτάτου μας Μητροπολίτου κ. Θεοκλήτου, τα εγκαίνια της έκθεσης Ζωγραφικής με θέμα: ΑΡΝΑΙΑ ¨Κομμάτι της Ελλάδος¨ από τον Σύλλογο Τεχνών Γαλάτιστας, με τη συμμετοχή 11 καλλιτεχνών.
Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους, οι Δήμαρχοι Αριστοτέλη και Πολυγύρου, Γεώργιος Ζουμπάς και Αστέριος Ζωγράφος, οι Αντιδήμαρχοι Αριστοτέλη Αργύρης Τσακνής, Χαράλαμπος Λαζαρίδης και Ιωάννης Μητροφάνης, ο Βουλευτής Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιωνάς, οι  Περιφερειακοί Σύμβουλοι Χαλκιδικής Στυλιανός Βαλιάνος και Κατερίνα Ζωγράφου,  ο Αστυνομικός Διευθυντής Χαλκιδικής Ταξίαρχος Τζουμαϊλής Θεολόγος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας Γεώργιος Χαϊδευτός, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας Γιώργος Διαμαντούδης, ο τέως Δήμαρχος Αριστοτέλη Ιωάννης Μίχος,  Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.
Οι πίνακες ήταν εκτεθειμένοι στην αίθουσα ¨Μητροπολίτης Σωκράτης¨ του Δημαρχείου Αρναίας για τρεις ημέρες, και είχαν την ευκαιρία οι κάτοικοι να την επισκεφθούν και να θαυμάσουν τα εντυπωσιακά έργα των δημιουργών.


Επιμέλεια ανάρτησης: Στέλιος Ρήγας


Δείτε φωτογραφίες από τηνέκθεση ΕΔΩ

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Με μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της διπλής εορτής για την Αρναία. Των Αγίων Αναργύρων και της Απελευθέρωσης

 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου μας Μητροπολίτου κ. Θεοκλήτου, παρουσία πλήθους πιστών, εορτάστηκε και φέτος η μνήμη των Αγίων Αναργύρων στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Αρναίας, παράλληλα με τον εορτασμό για την συμπλήρωση 104 χρόνων από την Απελευθέρωση της περιοχής από τον Τουρκικό ζυγό.

Εκατοντάδες πιστών βρέθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου στο Ναό για να παρακολουθήσουν με ευλάβεια τον Εσπερινό. Ανήμερα της εορτής των Αγίων 1η Νοεμβρίου, τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, και ακολούθησε η περιφορά της Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της γραφικής κωμόπολής μας, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής.

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου της Απελευθέρωσης και η κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Αριστοτέλη  Γεώργιο Ζουμπά, τον Βουλευτή Χαλκιδικής Γεώργιο Βαγιωνά, την Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θωμαή Βρόντζιου, τον Αστυνομικό Διευθυντή Χαλκιδικής Ταξίαρχο Τζουμαϊλή Θεολόγο, τον Προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αρναίας Δημήτριο Αλεξανδρή, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας Γιώργο Διαμαντούδη, την Περιφερειακή Σύμβουλο Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου για τον  Παγχαλκιδικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, τον Ιωάννη Κέκερη για τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Χαλκιδικής, τον Άγγελο Κατσάγγελο Πρόεδρο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Χαλκιδικής για την Λ.Ε.Δ. και τους Πολεμιστές της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου 1974, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Χαλκιδικής Στυλιανό Βαλιάνο για την Πολιτιστική Εταιρεία Αρναίας, καθώς και από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων της Κωμόπολης. 
Στη συνέχεια ακολούθησε στην αίθουσα ¨Μητροπολίτης Σωκράτης¨ του Δημαρχείου η βράβευση των μαθητών των Λυκείων της Αρναίας που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και η ποδοσφαιρική ομάδα του Ενιαίου Λυκείου Αρναίας, που κατέλαβε την Τρίτη θέση στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα.
Ακολούθησαν τα εγκαίνια της έκθεσης Ζωγραφικής με θέμα: ΑΡΝΑΙΑ ¨Κομμάτι της Ελλάδος¨ από τον Σύλλογο Τεχνών Γαλάτιστας, με τη συμμετοχή 11 καλλιτεχνών.
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν επίσης, ο Δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος, οι Αντιδήμαρχοι Αριστοτέλη Αργύριος Τσακνής, Χαράλαμπος Λαζαρίδης και Ιωάννης Μητροφάνης, οι τέως Δήμαρχοι Αριστοτέλη Ιωάννης Μίχος και Χρήστος Πάχτας, τέως Δήμαρχοι Αρναίας, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.


Επιμέλεια: Στέλιος Ρήγας