Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Ο εορτασμός των Αγίων Αναργύρων και της Απελευθέρωσης της Αρναίας

 Ο εορτασμός των Αγίων Αναργύρων και της Απελευθέρωσης της Αρναίας
Με μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της διπλής εορτής για την Αρναία. Των Αγίων Αναργύρων και της Απελευθέρωσης
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, παρουσία πλήθους πιστών, εορτάστηκε και φέτος η μνήμη των Αγίων Αναργύρων στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Αρναίας, παράλληλα με τον εορτασμό για την συμπλήρωση 105 χρόνων από την Απελευθέρωση της περιοχής από τον Τουρκικό ζυγό.
Εκατοντάδες πιστών βρέθηκαν το απόγευμα της Τρίτης 31 Οκτωβρίου στο Ναό για να παρακολουθήσουν με ευλάβεια τον Εσπερινό. Ανήμερα της εορτής των Αγίων 1η Νοεμβρίου, τελέστηκαν η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία, και ακολούθησε η περιφορά της Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της γραφικής κωμόπολής μας, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής.
Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου της Απελευθέρωσης και η κατάθεση στεφάνων από τους Αντιδημάρχους Αριστοτέλη Αργύρη Τσακνή και Γιώργο Κωτάκη,  τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργο, τον Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου Διοικητή 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών  «ΕΛ ΑΛΑΜΕΪΝ», τον  Ευάγγελο Τσιώτα Υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, τον Πύραρχο Εμμανουήλ Τσολάκη Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας Γιώργο Διαμαντούδη, τον Σταύρο Αυγολούπη  για τον  Παγχαλκιδικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, τον Ιωάννη Κέκερη για τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Χαλκιδικής, τον Άγγελο Κατσάγγελο Πρόεδρο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Χαλκιδικής για την Λ.Ε.Δ. και τους Πολεμιστές της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου 1974, τον Πρόεδρο της Πολιτιστικής και Επιμορφωτικής Εταιρείας  Αρναίας Αγαπητό Κιάτο και εκπρόσωπο εκπαιδευτικό για όλες τις Σχολικές μονάδες της Κωμόπολης.
Στη συνέχεια ακολούθησε στην αίθουσα ¨Μητροπολίτης Σωκράτης¨ του Δημαρχείου, ομιλία από τον έφεδρο Αξιωματικό Παντελή Ζωγράφο, με το χρονικό της Απελευθέρωσης του 1912 και  η βράβευση των μαθητών των Λυκείων της Αρναίας που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ιδιαίτερη στιγμή την φετινή χρονιά, η προσφορά από τις οικογένειες των αδικοχαμένων παιδιών μας φοιτητών Βασίλη Ζέρβα και Κωνσταντίνας Κουτσογιώργη, εις μνήμην τους, από ένα Tablet στους 5 πρώτους από το ΓΕΛ και στους 2 πρώτους από το ΕΠΑΛ καταγόμενους από την Αρναία.
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν επίσης, ο τέως Δήμαρχος Αριστοτέλη και Υπουργός Χρήστος Πάχτας, η Περιφερειακή Σύμβουλος Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου, η Λένα Παναγιωτοπούλου Πρόεδρος του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου, ο Γιάννης Δουλάκης Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Δήμου Αριστοτέλη, τέως Δήμαρχοι Αρναίας, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.
Επιμέλεια: Στέλιος Ρήγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου