Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

 Η εορτή του Αγίου Στεφάνου, πολιούχου της Αρναίας
Με λαμπρό πανηγυρικό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο τιμήθηκε την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017, η μνήμη του Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, Πολιούχου και προστάτου της αρχοντικής Αρναίας, στον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό της Ναό.
Στον Όρθρο και στην μεγαλοπρεπή Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, συλλειτουργούντων των Σεβασμιοτάτων Μητροπολιτών Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου,  Άρτης κ. Καλινίκου, καθώς και του οικείου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, πλαισιουμένων υπό πανοσιολογιωτάτων Αρχιμανδριτών, πρεσβυτέρων και διακόνων.
Μετά τη Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και των ιερών λειψάνων του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της Αρναίας, συνοδεία της Φιλαρμονικής της Αρναίας και πλήθους ευσεβών πιστών από την Αρναία και την ευρύτερη περιοχή.
Τα ιερά ψαλτήρια τίμησαν με την θαυμάσια απόδοση των ύμνων ο πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγ. Στεφάνου Βασίλειος Κοκκαλιάρης, ο λαμπαδάριος Κωνσταντίνος Πνευματικός και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών  Ιωάννης Κέκερης με τους συνεργάτες τους.
Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παρόντες ήταν οι Βουλευτές Χαλκιδικής Γεώργιος Βαγιωνάς και Σωτηρία Βλάχου,  ο Βουλευτής  Β΄ Θεσσαλονίκης  Σάββας Αναστασιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργου, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Γεώργιος Ζουμπάς, ο τέως Υπουργός και τέως Δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας, οι Αντιδήμαρχοι Αριστοτέλη Αργύρης Τσακνής, Γεώργιος Κωτάκης και Ιωάννης Μητροφάνης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κατερίνα  Ζωγράφου και Στυλιανός Βαλιάνος, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αρναίας Γιώργος Διαμαντούδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χαλκιδικής Τζουμαϊλής Θεολόγης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πολυγύρου Τσολάκης Εμμανουήλ, Άγημα της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομέων – Αλεξιπτωτιστών ¨ΕΛ ΑΛΑΜΕΪΝ¨ εκπροσωπώντας τον Διοικητή, Ταξίαρχο Παπαδημητρίου Κωνσταντίνο, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.
Επιμέλεια ανάρτησης – φωτογραφίες:  Στέλιος Ρήγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου