Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Αρναία, η γιορτή του μελιού και της παραδοσιακής ζύμης

Mount Athos Area Kouzina 2018
Η  γιορτή του μελιού και της παραδοσιακής ζύμης.
Στο πλαίσιο του Mount Athos Area Kouzina 2018 στην κεντρική πλατεία Αρναίας, είχαμε μαθήματα παραδοσιακής ζύμης, που βασίστηκαν στο φημισμένο μέλι της.
Η εκδήλωση εξελίχθηκε σε μια επίδειξη τεχνικών μαγειρικής και κορυφώθηκε με  μια γιορτή από τα μικρά χορευτικά τμήματα της Αρναίας, υπό την καθοδήγηση της Αλεξίας Ζωγράφου, χοροδιδάσκαλος του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αριστοτέλη. Τα παιδιά τραγούδησαν μαζί με τα μέλη της χορωδίας του ΚΑΠΗ Αρναίας και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, δίπλα από τον ιστορικό Πλάτανο. Ταυτόχρονα, μέλη του Συνδέσμου Γυναικών της ΕΡΓΑΝΗΣ Επισκοπής Ηρακλείου Κρήτης,  που συνοδεύονταν από τον Αντιδήμαρχο Χερσονήσου, παρουσίασαν κρητικά επιδόρπια, φτιαγμένα από μέλι της Αρναίας. Οι παραδοσιακές πίτες και το άνοιγμα της τραχανάς «filo» εντυπωσίασαν!
Στη βραδιά συμμετείχαν οι επιχειρήσεις ¨Μέλι Γεωργάκας¨, ¨Αριστοτέλους Πολυχώρος¨ και ¨Ζαχαροπλαστείο Κοσμάς¨, με την υποστήριξη του Συλλόγου Γυναικών Αρναίας και της Πολιτιστικής και Επιμορφωτικής Εταιρείας.
Επιμέλεια ανάρτησης Στέλιος Ρήγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου